Är du helt inne och cyklar?!

Skapad av under Nyheter.

Nej, inte helt men delvis. Alltså, jag är ute och cyklar när jag cyklar fram och tillbaka till jobbet men jag är inne när jag cyklar på kontoret. Alltså inte som en modegrej ”inne” utan inomhus på mitt kontor. Jag trampar på en stol, fast en cykelstol som jag har vid mitt höj-/sänkbara skrivbord. Jag har upptäckt att jag mår och presterar bättre om jag rör mig mer. Det är faktiskt så att jag även går och ”steppar” på kontoret. Inte som på ett gym utan mest för att slippa sitta i kontorsstolen. Den bränns liksom, jag får ont i ryggen och tappar energi när jag sitter mycket. Jag försöker minimera sittandet till när jag pausar och slappnar av.
Människans utveckling

 

 

 

 

 

 

Vill du också skapa en arbetsplats som är helt inne och cyklar? Hör i så fall av dig till Jonas Magnusson på 0704-106570 eller jonas.magnusson@enablement.se. Sedan juni i år så representerar Enablement danska företaget OfficeFit i Sverige.

bevaegelseskoncept-og-stepper

 

Fakta:
Stillasittande sägs vara nya tidens rökning. Undersökningar visar att vi snittar ca 11 timmar sittande och inaktiva i kroppen men aktiva i huvudet. Samma undersökningar visar att detta ger oss huvudvärk och smärta i muskler och leder. Vidare tappar vi energi och blir stressade och ökar risken för hjärt-/kärlsjukdomar och typ 2-diabetes. Självklart går även vår prestationsförmåga ner. Om vi däremot rör på oss så tar vi hand om redan nämnda risker och ökar våra tankemässiga förmågor såsom koncentration, simultankapacitet, stresstolerans, kreativitet & minne. Vi ger oss själva en helt annan möjlighet att prestera. Läs mer