Att må och prestera bättre – i nämnd ordning!
OfficeFit är ett koncept som handlar om att hjälpa dig att må bättre, få mer energi och öka dina tankemässiga förmågor. Värdet återspeglas i bland annat ökad produktivitet och kreativitet och reducerad stress. Arbetsgivarens attraktivitet ökar när sjukfrånvaron minskar och organisationens samlade produktivitet ökar.

Stillasittande sägs vara nya tidens rökning.

Undersökningar visar att vi snittar ca 11 timmar sittande och fysiskt inaktiva men aktiva i huvudet. Samma undersökningar visar att detta ger oss huvudvärk och smärta i muskler och leder. Vidare tappar vi energi, blir stressade och ökar risken för hjärt-/kärlsjukdomar samt typ 2-diabetes. Självklart går även vår prestationsförmåga ner. Om vi däremot rör på oss tar vi hand om redan nämnda risker och ökar våra tankemässiga förmågor såsom koncentration, simultankapacitet, stresstolerans, kreativitet och minne. Vi ger oss själva en helt annan möjlighet att prestera.

Du behöver faktiskt inte träna mer.

Genom att bara resa dig från stolen och stå upp och jobba är mycket vunnet. Rent energimässigt gör du av med motsvarande 1–5 maratonlopp mer under ett år (beroende på hur mycket du står). Risken med stående är att du börjar hänga i dina leder men om du lägger till rörelse med våra produkter så minimerar du detta och samtidigt tillför du ca 20 % mer blod till hjärnan. Förmodligen ökar din prestation med minst lika mycket men det kan ju såklart inte garanteras. Vill du inte göra mer kommer ju inte mer bli gjort men du kommer garanterat att må bättre.

Vår långsiktiga målbild

Vi vill ändra kontorskulturen till det bättre och synliggöra konsekvenserna av vårt stillasittande. Att bidra till att skapa mer hälsosamma arbetsplatser och friskare människor. Att läsa en rekryteringsannons där det står att arbetsplatsen är utrustad med OfficeFit! Hör av dig om du vill veta mer och komma och prova/utvärdera hur det känns för dig och hur det påverkar din prestationsförmåga och energinivå. Kontakta Jonas Magnusson på 0704-106570 eller jonas.magnusson@enablement.se alternativt Johan Rappsjö på 0738-543210 eller johan.rappsjo@enablement.se


Människans utveckling

kontorcykel

kontor-gaabaand