Välkommen på föreläsning med Ingvar Bengtson

Skapad av under Nyheter.

BANNER---Hur-du-en-stund-över

Hur kan vi kalka företagskulturen?

Om fiskarna i en sjö blir sjuka är det sällan vi planterar in fler och nya fiskar. Istället analyserar vi vattnet och inte sällan är det surt varvid vi tillsätter kalk. I bästa fall förstår vi även var det sura kommer ifrån och gör något åt det.

 

Sverige 2016 och innovationsbehovet är på topp. Samtidigt blir fler än någonsin sjuka av stress och press. Ekvationen går helt enkelt inte ihop – stress och kreativitet kan inte finnas samtidigt.

Kreativitet uppstår i avslappning. Avslappning uppstår i schyssta företagskulturer. Att jobba med stress och innovation utifrån ett mänskligt och organisatoriskt perspektiv innebär att vi behöver jobba med vattnet, alltså företagskulturen.

Företagskulturen i sig är lika med summan av allas beteende. Våra beteende är i mångt o mycket ett resultat av det som belönas, oftast aktivitet, men på vilket sätt belönas reflektion och avslappning på ditt företag?

 

Varmt välkommen till en föreläsning med Ingvar Bengtson – författare till succéboken” Känslors kraft i företagskulturen”

Under en eftermiddag ska vi sätta oss in i vilken nytta och vilka effekter vi får i en organisation om laganda, motivation och harmoni stärks. Basen för all prestation är känslor, tankar och energier. Vi ska ta reda på vilka förutsättningar och krav som gäller för att kvalitetssäkra en kultur som främjar kreativitet och stävjar stress. Hur går man konkret tillväga – alltså – Hur skapas en företagskultur som bidrar till innovation, utveckling och kundnytta?

Några punkter ur programmet

  • Vad kännetecknar en vinnande företagskultur?
  • Inre och yttre stress – vad är det, vad händer med människan och hur hanterar man det?
  • Motivation – grund för prestationer 🙂
  • Resultatångest – grund för negativ stress 🙁
  • Operativa och beteendemässiga mål

Tid, Plats & Anmälan

  • Tid: 11 april 2016, klockan 14.00–16.30 (kom gärna en halvtimme innan)
  • Plats: Akvariet, Dockplatsen 12, Malmö (Klicka här för karta)
  • Pris: 595 kr exkl moms (gå 6 personer betala för 5)
  • Anmälan: Se formuläret nedan!
  • Sällskap på över 25 personer – ring Jonas Magnusson på 0704-10 65 70 för offert

 

Ingvar Bengtson

Om Ingvar Bengtson

Ingvar Bengtson är författare, konsult och coach och har arbetat med ledarskap, laganda och motivation för företag, organisationer och elitidrottare i 40 års tid. Han har även haft en egen karriär som elitidrottare och deltagit i OS, VM och SM i segling och samarbetar med Sveriges Olympiska kommitté och Riksidrottsförbundet. Ikea, Volvo, DHL, Invest in Skåne, Uhlmann Nordiska AB, Mercodia m fl. är exempel på organisationer som anlitar Ingvar. Han har också medverkat i sportsammanhang i TV, haft en egen TV-serie, vunnit inofficiellt SM i Stå upp-komik och haft samarbete med Galenskaparna.